BUTIČNI HOTEL V GORIŠKIH BRDIH

divider

Naprodaj je unikatna posest v Goriških Brdih, ki stoji na mestu nekdanjega samostana iz 16. stoletja in je današnjo zasnovo dobila leta 1680.

Naprodaj je unikatna posest v Goriških Brdih, ki stoji na mestu nekdanjega samostana iz 16. stoletja in je današnjo zasnovo dobila leta 1680. Kompleks hiš, ki tvorijo zaprt ambient oz. „dvor“, s svojo postavitvijo prikazujejo zanimivo briško arhitekturno dediščino.

Trenutni lastniki, ki so posest nekaj let pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine temeljito obnavljali, so z deli končali leta 2013, leto zatem pa pričeli z vodenjem družinskega hotela, ki obratuje še danes. Ciljna skupina gostov so predvsem pari, ki cenijo mirno, intimno okolje, vino, kulinariko in lepoto regije.

Zaradi svojega zaprtega, zaključenega ambienta, hotel ponuja posebno intimno atmosfero. S teras in balkonov se ponuja čudovit razgled na valovito briško pokrajino z vrhovi Alp v ozadju. Tradicionalna briška arhitektura objektov, obdana s prelepim vrtom, v katerega je umeščen tudi bazen, ustvarjata unikatni ambient za sproščanje in počitnikovanje.

Hotel s 4 zvezdicami trenutno ponuja prenočišča z zajtrkom, v baru pa različne napitke in majhne prigrizke. Ima 7 sodobno opremljenih sob in 6 apartmajev, kjer brez dodatnih ležišč lahko prenočuje do 32 gostov. Njihova moderna oprema je kontrast tradicionalni zunanjostji objektov. Vse sobe so dvoposteljne, apartmaji pa imajo eno oz. dve spalnici, odvisno od velikosti. V glavnem delu hotela so še gostinski prostor, manjši družabni prostor ter bar, vinoteka in kuhinja s profesionalno opremo.

 

Prodajalec kot pogoj za sklenitev kupoprodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec prodajalcu povrniti del stroškov prodaje nepremičnine v višini 2% pogodbene cene + DDV


EUR 2.300.000,00
Information

Koda nepremičnine : EJ1341

Vrsta nepremičnine : Poslovni prostor

Vrsta ponudbe : Nakup

Mesto : Dobrovo v Brdih

Velikost : 800 m2

Parcela : 1.947 m2

Število sob : 16

Renovirano : 2014

Energetski razred : EI ni potrebna (334.člen EZ-1)