Ljubljana okolica – Spektakularna stavba zgodovinskega pomena

divider

Dvorec »Stara pošta« v središču Vrhnike ima pomembno zgodovinsko vrednost. Za protokolarne namene ga je uporabljal tudi eden izmed predsednikov države.

Dvorec »Stara pošta« v središču Vrhnike ima pomembno zgodovinsko vrednost. Za protokolarne namene ga je uporabljal tudi eden izmed predsednikov države.

Hiša je ena najstarejših in najpomembnejših stavb na Vrhniki. Stoji na bregu reke Ljubljanice, kjer je bilo do leta 1790 pristanišče. Stara pošta s cestninsko hišo in gostilno je bila verjetno zgrajena v 15. stoletju. V Valvasorjevem času je imela dodatno nadstropje in je nastala dejansko z združitvijo dveh hiš. Leta 1728 je avstrijski cesar Karel VI. tukaj preživel noč. Leta 1809, ko je bila hiša obnovljena, so odstranili eno nadstropje.

Dvorec se lahko uporablja kot stanovanjska hiša ali za poslovne namene. Zaradi očarljive in edinstvene arhitekture lahko nudi odlično in prijetno bivanje. Pritličje je obokano, v prvem nadstropju pa so velike sobe, visoki stropi in mozaični parketi. V prostorih lahko občudujemo tudi odlične freske.

Hiša ima tri nadstropja. Pritličje in nadstropje skupaj v izmeri cca. 700 m2, mansarda ima visoke strope, ni dokončana, ima cca. 350 kvadratnih metrov.

Stavba je bila obnovljena leta 1988 in 2006. Ogrevanje je na mestnem plinu.

Na stavbi, ki še vedno deluje, je lepo obnovljena sončna ura.

Zunaj je velik vrt s posebno vegetacijo, ki privlači ljudi od vsepovsod. Parcela je ograjena. Vrt nudi prijeten kraj za sprostitev ali senčenje v vročih poletnih dneh. Parcela ima skupaj 2.450 m2.

Odlična naložbena priložnost.

Vsa infrastruktura v bližini, dostop do avtoceste 400 m, letališče Ljubljana 42 km ali 30 min.

 

Prodajalec kot pogoj za sklenitev kupoprodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec prodajalcu povrniti del stroškov prodaje nepremičnine v višini 2% pogodbene cene + DDV

EUR 890.000,00
Information

Koda nepremičnine : JM1381

Vrsta nepremičnine : Hiša

Vrsta ponudbe : Nakup

Mesto : Vrhnika

Velikost : 729 m2

Parcela : 2.450 m2

Renovirano : 2006

Energetski razred : EI ni potrebna (334.člen EZ-1)